Digital Currency Group получава дългово финансиране в размер на 600 млн. долара

Blockchain.News

Компанията майка на Grayscale Investmant – Digital Currency Group (DCG) – съобщи, че си е осигурила кредитно финансиране в размер на 600 млн. щатски долара, с което ще захранва многобройните си разнообразни операции.

Както беше обявено от компанията, Eldridge ръководи и служи като административен агент на кредитното улеснение, а сред кредиторите и фондовете, които са финансирали улеснението, са Capital Group, Davidson Kempner Capital Management и Francisco Partners. Кредитното улеснение ще позволи на DCG да усвои всякаква сума по всяко време, тъй като се стреми да укрепи оперативните си възможности във всички области.

“Това финансиране укрепва способността ни да реагираме динамично на възможностите на пазара” заяви Бари Силбърт, основател и главен изпълнителен директор на DCG. “Много се радваме да си партнираме с тази кохорта от висококачествени институционални кредитори и като печеливша и бързо развиваща се компания имаме щастието да получим достъп до това финансиране за растеж с атрактивна цена на капитала.

Beyond Grayscale Investmants разполага с повече от 50 милиарда долара активи под управлението на (AUM), а DCG е и компанията майка на обекти, сред които Genesis, TradeBlock, Luno, Foundry и Coindesk.

Според фирмата по-голяма част от финансирането ще бъде използвано за финансиране на тези агенции на фона на продължаващото нарастване на търсенето на услуги, свързани с криптовалути, както от инвеститори на дребно, така и от институционални инвеститори.

“През последните години затвърдихме водещата си пазарна позиция чрез развитието и растежа на нашите диверсифицирани дъщерни дружества, непрекъснатото разширяване на инвестиционния ни портфейл и чрез придобивания”, заяви финансовият директор на DCG Майкъл Крайнес. Това дълго финансиране е важен етап, който гарантира, че DCG ще продължи да играе водеща роля във финансирането и развитието на този забележително динамичен сектор”.

По-рано този месец Digital Currency Group набра 700 млн. долара от вторична продажба на акции, възползвайки се от нарастващото желание на хедж фондовете да залагат на обещаващи криптофирми. Чрез новия кръг на финансиране Digital Currency Group и нейните дъщерни дружества ще се стремят да разширят позицията си на лидера в блокчейн екосистемата.

Blockchain.News