„DeFi Unicdit Union“ подкрепена от лабораторията на Binance, осигуряваща по-високи доходи на своите вложители в Нигерия

Базираната в Нигерия стартираща компания се стреми да развие децентрализирано финансиране (DeFi) в света на кредитните съюзи. Базирана и изградена върху Binance Smart Chain, Xend Finance обяви в публичното си пускане в понеделник и финансиране от 1,5 милиона долара.

„Основен проблем с който се сблъскват тези кредитни институции или кооперации е постоянната девалвация на валутата, тъй като през повечето време икономиката ни е нестабилна“, каза в интервю за CoinDesk основателят и изпълнителен директор на Xend Арону Угочукву.

С подкрепата на Binance Labs, Google Launchpad, AU21 Capital, TRG Capital, съоснователя на Matric Сандийп Неилоу и други. Xend се стреми към финансово включване в развиващия се свят чрез конвертиране на депозити в крипто и събиране на доходност на платформи DeFi, като Compound и Aave.

Протоколът също така позволява на потребителите да създават свои собствени кредитни карти в съюз или кооперации, като елиминират традиционните посредници.

„Традиционните кредитни съюзи имат редица ограничаващи недостатъци, споделя Угочукву, „включително само 1% годишна възвращаемост и географски ограничения. „За разлика от това, изявление в пресата изтъква до 15% APY за спестяванията на Xend.

Докосвайки се до DeFi, малките спестители могат да залагат на местната си валута и да печелят сложни лихви в стабилна валута, допълва Угочукву, подобно на американския долар.

Платформата вече е получила 1000 долара от една местна компания, за да помогне на борда на пет от своите членове, включително група лекари от Университетската болница за обучение в Нигерия (UNTH).

Xend, традиционна финтех компания и компанията майка Xend Finace, вече е изградила мрежа от 55 000 потребители, които Угочукву се надява да привлече към новата платформа на DeFi.

„Крепото е невероятно в Нигерия“, казва гордо той.