Децентрализирана идентичност (DID)

Bulchain.com

Понастоящем в челните редици на пространството за цифрова идентичност, решението за идентичност с отворен код, съвместим с DIF и W3C на Elastos е съвместимо с dApps, проекти и услуги в цялата екосистема на Elastos, както и с всеки проект, който иска да проучи децентрализирано решение за идентичност. Elastos DID работи на веригата за идентичност на Elastos (EID) и издава DID на всяко устройство и лице, което се нуждае от система, базирана на доверие, за което точно SmartWeb е предназначен.

Самосуверен

Интернет е остарял и спешно трябва да се поправи. Животът ни вече е свързан с приложенията, устройствата и услугите, които използваме всеки ден. Но с всяка нова цифрова връзка ние излагаме нашата идентичност и данни на нови и извън нашия контрол. Децентрализираните идентичност на Elastos (DID) играят жизненоважна роля, като дават възможност на предприятията и цифровите платформи за издават универсални цифрови идентичности на физически лица, приложения и устройства в интернет.

Днешният интернет е доминиран от големи компании, които принуждават потребителите да влизат с вътрешните си данни за вход. Универсална система за идентичност с отворен код Elastos Decentralized Identities (DID) позволява на потребителите да се доверят на код, така че не е нужно да се доверяват на корпорациите, които контролират техните данни.

Характеристики с един поглед

Доказателство за собственост

Децентрализираните идентичност на Elastos (DID) предоставят независими доказателство за собственост на всеки потребител и позволяват на всеки индивид да генерира цифрова идентичност. По същество (DID) е в основата на оперативния механизъм на Web3, който позволява на хората да “притежават свои собствени данни”.

Сигурност на Bitcoin (BTC)

Страничните вериги на Elastos използват DPos консенсус за бързо, 5-секундно време на блока, и се възползват от основната верига на Elastos (блокчейн), която се обединява и добива с биткойн, така че да се използва сигурността, предоставена в нейната хеш-сила.

Многопартийни DID

Страничните вериги на Elastos използват DPos консенсус за бързо, 5-сегундно време в блока, и се възползват от основната верига на Elastos (блокчейн), която се обединява и добива с биткойн, така че да се използва сигурността, предоставена в нейната хеш-сила.

Персонализирани DID

Персонализираните DID позволяват удобно за потребителя изживяване, предназначение да обслужват новите участници в блокчейна Web3 пространството. Вместо да се занимават с големи буквално-цифрови низове, потребителите могат да създават DID, идентични с портебителските имена и идентификациони номера за вход, които използват на съществуващите платформи.

Отворен код

Създадените с помощта на стандартите W3C, Elastos Decentralized Identities (DIDs) осигурява по-голяма прозрачност и безпроблемна интеграция с партньори за проверка на самоличността и всякакви други платформи или организации, които биха искали да интегрират Elastos DID.

Пусната през 2018г.

Официално пусната през юли 2018 г., Elastos Identity Chain (EIC) беше първата Sidechain, която стартира на Elastos. Веригата за идентичност на Elastos (EIC) играе жизненоважна рола, като дава възможност на предприятията и дигиталните платформи за издават универсални DID на физически лица, приложения и устройства в интернет.

Доказателство за собственост

Чрез издаване на децентрализирани идентичности (DID) на всички в интернет, блокчейн автоматизирани доверието. В система за обмен, базирана на блокчейн, транзакциите се извършват само между физически лица, като по този начин се премахва необходимостта от централни органи и последици.

Bulchain.com