DBS Bank получава одобрение от финансовия орган на Сингапур за предоставяне на крипто платежни услуги

Blockchain.News

Базираната в Сингапур банка DBS получи официално одобрение от Финансовите органи на Сингапур (MAS) за предоставяне на платежни услуги с криптовалута.

Компанията заяви, че нейното брокерско подразделение BDS Vickers (DBSV) е получило принципно регулаторно одобрение съгласно Закона за платежните услуги (Закон за платежни услуги), което може да служи като основна платежна институция за предоставяне на мениджъри на активи и компании и други инвеститори с трансакции на цифрови жетони на платформата.

Ръководителят на групата за капиталови пазари в DBS, Енд Кноу Сеат Мои, заяви, че компанията е доволна, че е постигнала стабилен напредък в екосистемата на цифровите активи през шестте месеца след стартирането на DDEx миналата година, което показва в дейностите по търговия и попечителство.

“Видяхме силен интерес сред мениджърите на активи и корпорациите за достъп до услуги за цифрови жетони за плащане и с това, че DBSV получи принципно одобрение съгласно Закона за PS, ние сме в добра позиция да посрещнем това нарастващо търсене. Това може да увеличи обемите на DDEx през следващите месеци и в съчетание с това, че DDEx ще работи денонощно, ще помогне за ускоряване на растежа на DDEx”.

DBS заяви, че е уверена, че ще удвои инвестиционната си база до края на годината, като предостави интегрирани решения по цялата верига на стойността на цифровите активи, по специално под формата на STO, като използва експертния опит на DBS при създаването на сделки за токенизиране, листване, разпространение, търсене, и задържане и т.н..

DBS Digital Exchange (DDEx) стартира през декември 2020 г. имайки за цел да използва технологията блокчейн, за да предостави на институционалните клиенти безопасна и прозрачна цялостна платформа за търговия с екосистеми за цифрови активи, включително Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) и други добре известни валути за търговия.

Както съобщава Blockchain.News на 31 май, емитираните от банката DBS дигитални облигации с падеж 6 месеца и годишна купонна ставка от 0,6% на стойност 15 милиона SGD (11,3 милиона щатски долара) в първото предлагане на токени за сигурност (STO) чрез своя цифров обмен (DDEx).

Източник: