Dash въвежда нова актуализация на протокола си

Платформата Dash ще представи нова версия на протокола си и други нови фукции в последната си актуализация.

Dash обяви четвъртата си актуализация през уикенда. Обикновено платформата пуска нови функционалности на всеки шест седмици, така че следващата актуализация се очаква между 6 и 20 октомври.

Dash заяви, че добавя версии на своя протокол, за да улесни разработчиците да започнат да преминават към testnet и mainnet . Преди това разработчиците трябва да изтрият данни в Evonet и да актуализират софтуера на платформата си с всяка нова версия. Компанията заявява:

Въпреки че този подход е подходящ за ранни тестове, той не е подходящ за testnet и mainnet. За да се справят с различни версии на данни, възли и клиенти, които работят в кординация, разработчиците на DCG въведоха управление на версиите, което позволява плавното въвеждане на пробивни проблеми, без да се засяга потребителското изживяване“.

Други нови функционалности включват двоични свойства на документи, където разработчиците вече имат възможности да дефинират двоични полета в договор за данни, подобрения в услугата за имена на платформата за тире, като добавяне на функция по подразбиране на име, рефакторинг на нейната JavaScript библиотека, напредък в пакета за разпространение и промени в крайните точки на DAPI.