Крипто фондовете отчетоха приходи от 4 милиона долара

coindesk.com

Крипто фондовете отчетоха 4 милиона долара изходящ нетен капитал за седмицата, приключила на 9 юли, като се обърна от нетния приток на капитал от преходната седмица от 63 милиона долара, тъй като обемът на търговия с биткоайн, най-голямата криптовалута в света, спадна до 1,58 милиарда долара, най-ниското от октомври 2020 г.

За седмицата, приключила на 9 юли, фондовете, фокусирани върху биткойни, отчитат отлив на капитал на стойност 7 милиона долара, според анализ на CoinShares. Цената на криптовалутата се консолидира в тесен диапазон от 32 000 до 35 000 долара.

През последната седмица в северноамериканските фондове, посветени на биткойн, се наблюдават постоянни потоци на капитал, докато европейските им колеги продължават да наблюдават отливи, което показва “географско разминаване в настроенията в момента”, според CoinSheres.

От началото на годината инвестиционните фондове с много активи са отчели общо нетен приход на инвестиции от 365 милиона щатски долара, което представлява 16,5% от активите под управлението на такива фондове. Крипто фондовете, посветени на биткойн, са станали свидетели на 4,184 млрд. долара нетен приход, представляващи 15,6% от активите под управление, докато етерът е привлякъл 961 млн. долара, или 9,9%.

“Докато приходът в многоактивни инвестиционни фондове остава сравнително малък в сравнение с Bitcoin и Ethereum, данните показват, че инвеститорите все повече се стремят да диверсифицират своите цифрови активи, “пише CoinSheres.

Източник: