COTI ще емитира стабилната монета Djet на Cardano

iohk.io

На сцената на Cardano Summit в Ларами, Уайоминг, в неделя Чарлз Хоскинсън и Шахар Бар-Гефен обявиха, че платформата COTI ще бъде официалният емитатор на Djed – нов стабилен Bitcoin за Cardano.

Djed се базира на алгоритмичен дизайн, който използва интелигентни договори, за да осигури ценова стабилност. Програмирането на интелигентни договори се използва и за да се гарантира, че стабилната монета ще работи ефективно за децентрализирани финансови трансакции (DeFi).

Djed оперира, като поддържа резерв от базови монети, а в същото време сече и изгаря различни други стабилни активи и резервни монети. Предназначена е да се използва за плащане на такси за трансакции в мрежата на Cardano. Една от ползите от това е да се направят разходите за трансакции по-предвидими, така че да се избегнат променливите и прекомерно високи такси за газ за потребителите.

Екипът на COTI вярва, че стабилните монети са “убийствено приложение”, което ще бъде възприето от голям брой криптопотребители за уреждане на плащания и покриване на такси. Компанията е първият получател на капиталова инвестиция от фонда cFund за разработки на Cardano.

Шахаф Бар-Гефен, главен изпълнителен директор на COTI Group, заяви:

“През последните няколко години екосистемата на стабилните монети достигна голяма зрялост. Участниците в блокчейн използват стабилни монети, за да участват в ежедневни трансакции, защото те позволяват безпроблемно обмен на парична стойност, независимо от местоположението на изпращача и получателя.

Вярвам, че добавянето на стабилната монета Djed към блокчейна на Cardano ще подобри значително начина, по който се уреждат трансакциите в платформата.

Главният изпълнителен директор на IO Global Чарлз Хоскинсън заяви:

Стабилната монета Djed може да промени правилата на играта в крипто пространството, като привлече изцяло нова аудитория в момент, когато индустрията вече бележи астрономически растеж. Djed споделя нашия ангажимент към формалната верификация, доказвайки, че тя е надежден метод за борба с ценовата нестабилност на криптопазарите.

COTI е дългогодишен партньор на екосистемата на Cardano. Чудесно е, че те се включват в това нова начинание.

Посетете: Djed