ConsenSys завършва кръг от финансиране в размер на 200 млн. долара при оценка от 3,2 млрд. долара

Blockchain.News

ConsenSys, блокчейн стартапът, който стои зад портфейла Metamask, набра 200 млн. долара в нов кръг на финансиране, с което оценката му достигна 3,2 млрд. долара.

Както става обичайно в блокчейн екосистемата, кръгът на финансиране беше подкрепен от няколко известни хедж фонда и инвеститори, включително Marshall Wace, Third Point и Think Investmants. Те допринесоха заедно със съществуващи инвеститори като Dragonfly Capital, Electric Capital, Spartan Group, Coinbase Ventures, HSBC, DeFinance Capital и Animoca Brands.

Като основен критерий за измерване на текущия си растеж ConsenSys разкри, че портфейлът Metamask е увеличил общия брой на месечните си потребители до 21 милиона, което представлява ръст от около 38 пъти спрямо миналата година и над четири пъти спрямо нивото отпреди четири месеца. Този тласък демонстрира доминиращата роля на портфейла Metamask като водещ портфейл за получаване на достъп до екосистемата за децентрализирани финанси (DeFi) и съществено за нефунгиращи токени (NFT).

” Портфейлът MetaMask на ConsenSys и други инструменти предлагат уникални платформи за потребителите, предприятията е разработчиците, за да се ангажират, изграждат и създават в децентрализираната мрежа”, каза главният изпълнителен директор на Third Point Даниел Льоб.

Създаването на портал към метавселената чрез разработване на Web 3.0 остава сред основните приоритети на няколко организации, фокусирани върху блокчейн. За да се подготви за предстоящото бъдеще, ConsenSys се преструктурира от диверсификацията си в областта на консултациите, за да се съсредоточи изцяло върху своите продукти. Тя заяви, че настоящият ѝ растеж е отражение на правилния избор, който е направила.

С помощта на новото финансиране компанията заяви, че ще наеме нова реколта от таланти, тъй като днес това се превръща н теглене на въже между блокчейн структурите.

“Води се война за таланти”, заяви в интервю главният стратегически директор на ConsenSys Саймън Морис, “и ние ще се уверим, че можем да увеличим екипа си, да останем някои екипи, да наемем няколко екипи”, за да останем конкурентоспособни на фронта на Ethereum.

Blockchain.News