Mastercard си партнира с Circle за уреждане на USDC плащания

cryptobriefing.com

Mastercard обяви партньорства с Paxos, Circle и Evolve Bank & Trust, за да улесни по-опростените конверсии между криптовалути и традиционни фиатни пари.

Mastercard за опростяване на крипо плащания

Mastercard обяви, че ще подобри програмата си за карти за портфейли и борси за криптовалута, улеснявайки процеса на конвертиране на крипто активи в традиционна фиатна валута. Mastercard сформира група звезди от партньорства, за да постигне целта си, включително инфраструктурна платформа за блокчейн Paxos, Evolve Bank & Trust и USDC издател на стабилни монети Circle.

Днешните новини последяват съобщение през февруари, където Mastercard изложи планове за подкрепа на плащания с криптовалута през 2021 г. По това време фирмата намекна, че ще използва стабилни монети за улесняване на бъдещи транзакции. По това време обаче не се споменава конкретен доставчик на стабилни валути. Обявявайки партньорството си с Circle, Mastercard изглежда е избрал USDC като своя стабилна монета.

Коментирайки актуализацията, Данте Диспарта, главен стратегически директор и ръководител на глобалната политика в Circle, каза:

“Сътрудничеството между Circle и Mastercard демонстрира, че доларовите цифрови валути като USDC играят основополагаща роля за извършване на по-ефективни плащания и могат да улеснят новата икономическа действителност за бизнеса по целия свят”.

USDC на Circle ще действа като мост между кропто активите на клиента и фиатните пари, изплатени на търговеца. Навият процес ще конвертира криптовалутите в USDC, преди да бъде уреден в щатски долари. Допълнителната стъпка ще опрости процеса на конвертиране на криптовалути във фиатни средства. Също така ще позволи на повече компании да приемат крипто плащания чрез Mastercard, без да се притесняват от конвертирането на валута.

Тъй като стабилните монети виждат все по-голямо удобрение, правителството на САЩ наблюдава внимателно. Американският министър на финансите Джанет Йелън наскоро призова регулаторите да “действат бързо” оп отношение на регулацията на стабилната валута, позволявайки се на рисковете за финансовата система на страната и националната сигурност.

Източник: