Китайските крипто миньори са в паника, но повече очакват яснота от правителството

bitcoinexchangeguide.com

През последните два месеца, скоростта на биткойн хеш се наблюдава някои резки спадове. Първият се появи в средата на април, след като миньорите бяха затворени в Синцзян, Китай, по време на инцидент с добив на въглища. Вторият дойде веднага след като достигна нов рекорден връх та 13 май при 171.4 Th/s. През изминалия уикенд скоростта на хеширане отбелязва нарастване и в момента е 151.7167 Th/s, според Bitinfocharts. С корекция на трудността надолу, идваща в края на тази седмица, тя допълнително ще нормализира нещата чрез намаляване на таксите и облекчаване на капацитета на блокчейн. Последният спад в скоростта на хеширане дойде преди съобщенията на Китай за забрана на крипто копаенето да започнат да правят кръгове, които предизвикаха цената на биткойн да се срине с 54% до $ 30 000 на Coinbase и дори по-ниска на други борси. Цената на ETH в крайна сметка падна с 60,6% до 1,725 долара. Цената на биткойн претърпя срив, след като някои миньори съобщиха, че в паника са продали запасите си, като се нуждаят от фиатни средства, за да покрият оперативните разходи. Но не всички са го правили; повечето миньори очакват яснота от правителството, което ще отнеме известно време. И това може в крайна сметка да окаже допълнителен натиск върху пазара. “Щом дойде, ако се превърне в агресивна репресия (напр. Набези), това може да доведе до по-нататъшни разпродажби”, отбелязва търговецът и икономист Алекс Крюгер. “Така че внимавайте. Какво наистина отблъсна китайците ги изправи до стената и да изпаднат в паника при продажбата на крипотовалутите си, беше, че за първи е толкова високо поставен член на КНР обяви “репресии срещу добив и търговия с биткойни”, заяви Мустафа Йълхам, вицепрезидент по глобалното развитие на бизнеса в Bixin.

“В заключение, добивът на биткойн ще съществува нормално, с изключение на това, че добивът в Китай ще бъде изместен от центровете за данни с индустриален размер към домашните майнери, малки или следни майнери.”

Големите китайски миньори вече ускориха процеса на миграция към други страни, като направиха големи количества машини за добив на биткойни достъпни за продажба. “Всичко, което вярваме за крипто и биткойн, остава непременно. Всички основи остават по-силни от всякога”, каза Илхам, добавяйки:

“При настоящата криза ще има огромна възможност – преразпределение на цялата мрежа и крипто, тъй като Китай, забраняващ крипто копаенето, не само ще сложи край на приказката, че Китай контролира биткойн, но също така, че добивът му се захранва от възобновяеми източници. Всички са на BTC. казвайки,

“В крайна сметка китайската хеш мощност ще се ориентира към чужбина, точно както борсите направиха през 2017 г.; Китай ще изиграе по-малко значима роля в глобалното разпределение на хеш мощностите”.

Разказът за копаенето на биткойн, който е вреден за околната среда, подкрепян от Илон Мъск, може да се пребори, като се използва тази възможност, за да има нова вълна от оператори на добив извън Китай, използвайки възобновяема енергия.

Източник