Чарлз Хоскинсън назовава основните причини, поради които Илон Мъск трябва да избере Cardano пред Bitcoin

U.Today

По време на петчасовата си поява в подкаста на Флекс Фридмън, изпълнителният директор на IOHK Чарлз Хоскинсън направи аргумент, че Тесла ако приема Cardano вместо Bitcoin.

Хоскинсън вярва, че производителят на електроавтомобили трябва да се откаже от най-голямата криптовалута, ако наистина е загрижен за околната среда и въглеродният диоксид.

Е, ако те наистина са заинтересоват от алтернативна енергия, устойчивост, намаляване на въглерода, не може да сте в система, в която няма вграден механизъм за ограничаване на потреблението на енергия. Знаете ли, с доказателство за заем, консумацията на енергия е отрицателна. Искате да го минизирате.

Хоскинсън с недоволство се съгласи, че “има известна истина” в аргумента, че биткойн може да използва загубена иначе енергия.

Той обаче казва, че Тесла трябва да направи “легитимен случай”, че разпространението на биткойни също ще разшири слънчевата и вятърна енергия. В противен случай ще трябва да се съсредоточи върху най-зелената криптовалута. Както съобщава U.Today, Хоскинсън казва, че Cardano e 1,6 милиона пъти по-ефективен в сравнение с биткойните.

Освен загрижеността за изменението на климата, Хоскинсън също така отбелязва, че биткойнът е “най-малкото програмируема криптовалута”, което му пречи да прави “интересни и уникални неща”.

Например, ако Тесла иска превозни средства да комуникират помежду си, бинкойнът няма да е подходящ да има слой Internet-of-Things (IoT),според създателя на Cardano.

Нуждаете се от принципно различна инфрастурктура, за да създаде такъв символ и да регулирате такава система … Нуждаете се от DEX и стабилни монети, както и от всякакви механики, за да направите нещо подобно възможно. Е, това е наистина полезно за Тесла, ако успеят да разберат това.

“Какъв дявол е смисълът на биткойн?”

Хоскинсън прекара значителна част от интервюто, като разхвърля биткойн, сравнявайки го с остаряваща футболна звезда с “бирен корем”.

Имате изключително дълго време за настроение, имате изключително ниска програмируемост, не е запознат с някоя друга система, няма естествен начин за издаване на актив … Не можете да правите нищо интересно или уникално.

Той вярва, че единствената причина, поради която флагманската криптовалута все още съществува, е заради всички пари, които са инвестирани в нея.