Чарлз Хоскинсън развенчава FUD за “Призрачна верига” с карта на екосистемата Cardano

u.today

В опит да оповергай критиците си, изпълнителният директор на IOHK Чарлз Хоскинсън публикува карта на екосистемата на Cardano.

Той включва всички предприятия и бизнеси, инструменти за разработчици, портфейли, доставчици на инфраструктура, обмен, както и изследователски центрове.

12f99c5c6dda0d82b146b4a4092ceabef094acfe

Най-забележителното приложение, задвижвано от Cardano, е платформата за електронна търговия Bondly. Други имена на DeFi, свързани с Cardano, са базирани в Цюрих GenTwo AG и доставчикът на ликвидност за криптовалута Algoz.

Правителства, които си партнират с Cardano

Въпреки огромната си пазарна капитализация,Cardano често привлича критика за това, че по същество е призрачна верига поради липсата на няколко забележителни приложения, работещи на нея.

И все пак, картата на Хоскинсън показва, че Cardano вече си партнира със страни като Грузия, Монголия и Етиопия.

Както се съобщава от U.Today, Хоскинсън наскоро спомена, че новите партньори в Африка могат да доведат до милиони потребители в екосистемата Cardano.

Миналия февруари IOHK също дари ADA на стойност 500 000 долара на Университета в Уайоминг. Хоскинсън отрече, че дарението направено просто за добавяне на друг партньор в списъка му.

“Създадохме изследователска лаборатория и хората всъщност пишат статии и разработват протоколи там”. Може би всъщност трябва да прочетете статията, преди да коментирате, заявява Хоскинсън.

Над 1000 активи на Cardano

Cardano пусна хорд форка Mary на 1 март, като по този начин позволи създаването на местни символи. В момента на блокчейна са издадени 1164 токена.

Cardano обаче все още не е позволил на всяка функционалност за интелигентен договор да хоства различни децентрализирани приложения и всъщност да се контролира с Ethereum.

Източник