Клиентите на Carrefour в OAE ще получават информация от производството до рафтовете с Blockchain технологията

Blockhain.News

Очаква се опитът за пазаруване на клиентите на Carrefour в Обединените арабски емирства (AOI) да бъде засилен, тъй като те ще могат да проследят мястото на произход на продуктите, които възнамеряват да купят, благодарение на блокчейн.

Блокчейн захранвано решени за доверие на храни

Очаква се сътрудничеството между Majid AI Futtaim, франчайзополучателя на Carrefour, и IBM да повишат нивото си на удовлетвореност на купувачите, тъй като последното ще предостави базирано на блокчейн решения “Food Trust”.

Купувачите на Carrefour ще могат да проследят произхода на прясно пилешко или зеленчуци само чрез просто сканиране с помощта на своите смартфони.

Според съобщението:

“Използвайки своя смартфон за сканиране на QR код на продукти като пиле на Carrefour, клиентите ще могат да получат незабавен достъп до действащи данни от веригата за доставки на храни, от фермата до рафта на магазина.

Освен това историята на продукта, като данни за захранването и температурата, сертификати за халал и хигиена и производствен процес, ще бъде включена в системата, базирана на блокчейн.

Съзнателно консуматорство

Хората непрекъснато се застъпват за съзнателно консуматорство, защото внимават да детайлизират какво ядат или пият. Например, знаейки как се отглежда храната им и произхода й и дали се произвежда етично устройство.

IBM Food Trust стартира за първи път през август 2017 г. от 10 членове на фондацията, за да подобри реализацията на тази цел, като използва блокчейн за решаване на предизвикателствата във веригата на доставки на храни.

Супермаркетите Carrefour в OAE се присъединяват към Coop Italia при използването на блокчейн технологията на IBM за повишаване на проследимостта на храните, тъй като най-голямата търговска верига в Италия внедри тази модерна технология през декември 2019 г., за да проследи произхода на яйцата в своята верига за доставки.

По-точно, използвайки блокчейн технологията, Coop Italia иска да има пълна видимост и прозрачност на различните играчи, участващи в производствената верига, включваща близо 2 милиона кокошки, произвеждащи най.малко 200 милиона яйца годишно.

Източник: