Cardano дразни с интелигентните си договори и бизнес участниците, DeFi също се задава | CryptoSlate

cryptoslate.com

Разработващата компания, която стои зад Cardano, IOHK, публикува актуализация относно най-новите интелигентни договори за Cardano.

Очакваното въвеждане остава същото, но Майкъл Пейтън Джонс, ръководител на софтуерното инженерство, обсъжда случаи за бизнес употреба, увеличавайки очакванията за това, което предстои.

Спазваме графика за въвеждане

От самото начало Cardano изрази намерението си да бъде голям. Това означава изграждането на глобална разпределена книга за чейнджмейкъри, новатори и визионери.

В момента Alonzo, последният етап от протокола за реализиране на интелигентните договори, все още е на няколко месеца от завършването.

Вече имахме Allegra през декември, която позволява заключване на маркери и функционалност на метаданни. След това имаше Мария през март, която представи възможността за създаване на дефинирани от потребителя символи. Но последното препятствие в Alonzo се оказа малко сложно.

Изпълнителния директор на IOHK Чарлз Хоскинсън публикува видео преди две седмици, в което дава подробна информация какво да очакваме и кога. Въпреки, че някои части от общността бяха разочаровани от очакваната дата на въвеждане, приоритетът е да се постигне правилно от първия път.

В момента екипът на IOHK интегрира протокола Alonzo във възела Cardano и кода на регистъра. След като се направи, се очаква частният testnet да стартира до средата на април до началото на май, след като идва допълнително тестване от пионерите на Plutus, които ще направят стрес тест на системата.

През май и юни ще се проведат тестове за качество и потребителски тестове, последвани от допълнителен месец, за да се даде възможност на партньори като борси да се настоят. Това поставя като срок август при пускането на Alonzo.

Проектът на Cardano обхваща цялостна глобална визия

Междувременно Пейтън Джоунс говори за по-широките корпоративни приложения, които имат за цел да разширят проблеми в различни индустрии и как Alonzo ще отключи тези случаи на използване. ;

“Докато поддръжката на множество активи позволява на потребителите да създават уникални валути, от които се нуждае бизнесът. Alonzo въвежда гъвкава платформа за изграждане на интелигентни договори. Ще бъде възможно да се работи например с колекционерски предмети, краудфандинг или търгове”.

Той споменава възможности като внедряването на базирани на ескроу децентрализирани борси за криптовалути (DEX), създаването на сложни приложения, поддържащи централизирани стабилни монети, и приложения за проследяване на автентичността на продукта в рамките на верига за доставки.

Но потребителите на дребно не трябва да се чувстват изоставени. Може би най-очакваният аспект от идването на Alonzo е DeFi.

OccamRazer е първата стартова площадка на DeFi, която пристига в екосистемата на Cardano. Той описва себе си като децентрализирана за набиране на средства на превозното средство пълен набор от инструменти за привеждане в съответствие и с богат на функции UX.

Докато слоят OceanX се отнася до DEX и кредитните пазари.

Източник