Cardano навлиза в ерата на изкуствения интелект, посрещайки Грейс – робот с изкуствен интелект, предназначен да революционизира световното здравеопазване

iohk.io

Cardano ще се превърне в сигурна и частна среда за модулите с изкуствен интелект на Грейс, за да може да работа ѝ да отговаря на международните изисквания в областта на здравеопазването.

AI идва в блокчейна на Cardano под формата на Грейс – робот с изкуствен интелект, разработен от Awakening Health, съвместно предприятие между Robotics и SingularityNET. Те са избрали Cardano, за да гарантират, че Грейс отговаря на строгите насоки, определени от Закона на преносимост и отчетност на здравното осигуряване (HIPAA) и рамката на Общия регламент за защита на данните (GDPR).

Грейс е проектирана да взаимодейства с възрастни хора и други хора, които са изолирани, независимо дари поради пандемията Covid-19 или по друга причини. Тя прилича на здравен работник, говори английски и корейски и измерва температурата на пациентите с помощта на термокамера. Тя може също така да измерва реакциите на хората и да отразява техните емоции, което ѝ помага не само да поставя диагнози,но и да реагира емпатично.

Освен присъщита сигурност и поверителност, която ще осигури, преминаването към Cardano и ще подобри драстично работата на Грейс, и ще доведе до по-ниски, предвидими и стабилни разходи. Cardano също решава предизвикателството за мащабиране, което означава, че мозъкът на Грейс може да работи и на най-високо ниво и да обработва по-бързо биоданните.

Бен Гьорцел създател на технологията за изкуствен интелект за Грейс и главен изпълнителен директор на SongularityNET, заяви:

“Докато Covid-19 е оказал огромно влияние върху физическото здраве, въздействието върху психичното здраве ще отекне дълго след отмяната на блокировките.

Ето защо решения като “Грейс” са толкова важни за борбата със самотата и за намаляване на тежестта върху работещите на първа линия. А с водещите на пазара възможности на Cardano тя ще може да се разшири, за да отговори на това глобално предизвикателство.

През следващите няколко години, когато постепенно ще увеличим способността на Грейс в областта на общата интелигентност, тя ще се може да изпълнява все по-ценни функции в областта на грижите за възрастни хора и медицината – научавайки все повече за човечеството и устроявайки човешките ценности.

iohk.io