Cardano (ADA) претендира за четвъртото място като прескочи Binance Coin (BCB)

beincrypto.com

Cardano (ADA) се изкачи на четвърто място, изпреварвайки Binance Coin (BNB)

ADA успя да прескочи BNB след трудна седмица за алткойни. Неотдавнашният спад на цените на биткойн видя целия пазар бедняшкия квартал. Биткойнът спадна до минимум от шестнадесет седмици, тъй като тази седмица достигна $ 30 000. Плъзна алткойна надолу.

Спадът на цената на биткойните се дължи на новини извън Китай. В страната, която обяви, че ще предприеме мерки срещу биткойн миньорите, за да защити финансовата система на страната и да се съсредоточи върху намаляването на въглеродните емиси.

Китайските ограничения вредят на крипто цените

Китай също обяви, че ще забрани финансовите инструменти да използват крипо услуги за напред.

Новината се отрази негативно на пазара. С алткойни, които поемат тежестта на разпродажбата. Докато BNB и ADA отбелязаха рязък спад в цените, ADA излезе на върха и сега зае четвъртото място пред BNB. Tether (USDT) се върна на третото място, тъй като стабилната монета продължава да сече нови USDT. Tether е отпечатал един милиард символа само в събота, според Whale Alert.

Развитието на Cardano продължава

Cardano е видял поредица от съобщения този месец. Съвсем наскоро базираната в Канада крипто компания iMining обяви, че ще стартира Cardano Staking.

Cardano също обяви новия си конветор ERC20, който скоро ще излезе. Преместването изглежда жизнеспособна алтернатива на мрежата Ethereum.

Проектът е видял своята популярност да се покачва, тъй като цената на ADA достигна рекорд за всички времена тази седмица. ADA достигна до $ 2.45 според CoinGecko. Graph Blockchain също наскоро похвали Cardano след скока на цените. Изпълнителния директор на Graph Blockchhain,Пол Хабър приветства растежа на проекта, като каза: “Ние вярваме силно в Cardano и неговия токен ADA, техните разработчици и общност. Подходът Proof of Stake, който Cardano е приложил, е бъдещето на криптосистемата и решава редица проблеми с алгоритмите за консенсус Proof of Work, включително екологичните проблеми, на които в последно време се обръща толкова внимание. Cardano несъмнено ще допринесе дългосрочно на криптопространството и това е положително за всички и заслужено признание. Горди сме, че Cardano e в списъка с проекти, които притежаваме и поддържаме.

Източник