Може ли Crypto да бъде екологично чист?

wirex.com

Днес е световният ден на Земята, ежедневно събитие, проведено за първи път през 1970 г., което събира хора от цял свят, за да помогне за опазването на околната среда. Тази година темата е “Възстановете нашата Земя” и Wirex предприема собствени стъпки, за да се опита да направи точно това.

Екологично дигитални пари

Светът на крипто е изминал дълъг път от стартирането на Биткойн през 2009 г., и сега има много възможности за тези, които искат да цифрова валута, която също е екологична. Тук е времето на Nano да блесне. Nano е устойчива цифрова валута с ултрабързи транзакции и нулеви такси в сигурна децентрализирана мрежа.

Nano елиминира изцяло процеса на копаене, използван от създаване на нови токени, като използва уникална структура от данни с блокова решетка, в която всеки има своя собствена блокчейн (известна като “верига от акаунти”). По този начин неограничен брой транзакции могат да бъдат обработвани едновременно, което води до почти мигновенни трансфери с нулева такса, които изискват значително по-малко консумация на енергия.

Въпреки че мрежата обработва около 7000 транзакции в секунда, цялата Nano мрежа може да се захранва от една вятърна турбина. Стартираха Nano на платформата Wirex през 2019 г. и Световният ден на Земята може да бъде идеалната възможност да реши дали Nano е идеалната мрежа за вас.

Опаковка на карти Wirex

Може да бъде разочароващо, когато купувате нещо, само за да осъзнаете, че е затворено в множество слоеве ненужна пластмаса и опаковка. Във Великобритания пластмасовите опаковки представляват близо 70% от нашите пластмасови отпадъци. Не само че цялата пластмаса не може да се рецикклира, в резултат на което тя запазва депа или затрупва океана, но също така често изисква огромни количества енергия за производство.

Може би сте забелязали, че вашата Wirex Mastercard пристига в доста красива зелена опаковка. Но да изглежда добре не е всичко, което прави. Пластиките не само рециклируеми, но и съблечени, за да се намали използването на материали и консумация на вода.

Още не сте се възползвали? Поръчайте вашата карта сега от приложението Wirex.

Онлайн платформа за пари

Освен опаковането, използването на Wirex предлага много други екологични предимства. Не може да се отрече – цифровите финанси са пътят напред. Той елиминира нуждата от физически пари, хартиени извлечения, пътувания с кола до банката и много други.

Проучванията показват, че въпреки че са направени от пластмаса, картите са най-екологичното средство за лично разплащане. Те представляват само 20,8 g производство на CO2 за 3 години, в сравнение с 8,77 кг. CO2, произведени при производството на една полимерна банкнота. Картите предлагат по-голяма гъвкавост и са по-добри за околната среда – това не е трудно!

Заедно можем да направим разлика. Зелените с Wirex този Световен ден на Земята!

Източник