Британската банкова група LIoyds набира експерти по цифрови активи

Blockchain.News

Британският гигант за банкиране на дребно LIoyds Banking Group търси да наеме експерти по криптовалути.

Според информацията за набиране на BYP Network, банковата група на Lloyd има за цел да намери квалифицирани кандидати за “висш мениджър за цифрова валута и иновации”, които да са запознати с услугите на финансовите технологии и текущия пазар и за имат специфично задълбочено разбиране за криптовалутите и свързаните с нея технологии.

Обявата за работа на LIoyd гласеше следното:

“Перспективите за цифровите активи се развиха значително, тъй като няколко фактори се комбинираха, за да ги направят готови за възможността за по-широко използване”. Докато централните банки агресивно изучават цифровите валути, регулаторната яснота се подобрява. 86 процента провеждат пилотни програми, а някои географски области, като Китай, са на ръба да почти готови на практика”.

LIoyd казва, че новосъздаденият отдел по риска е отговорен главно за ръководството на ликвидността на плащанията на компанията и сентълмента. Като старши мениджър по цифрова валута или криптовалута, кандидатът се очаква да разработи система за използване на плащания въз основа на “глобалната мрежа за банкови партньорства” на групата и да извършва бизнес или инвестиции около цифрова валута.

Началната заплата за тази позиция е 59, 040 паунда на година, а бонуса е 87, 600 паунда на година, или 120 000 долара. А позицията ще бъде базирана в Бирмингам, Единбург или Лондон.

LIoyds Banking Group е една от най-големите британски организации за финансови услуги, с 30 милиона клиенти и 65 000 служители с активи в размер на близо 500 милиарда долара под управлението на (AUM). LIoyds Banking Group е котирана на Лондонската фондова борса (LSE) и съставна част на индекса FTSE 100.

LIoyds Banking Group направи обявление за работата сред неотдавнашния ръст на компаниите от Fortune 500, които се опитват да наемат експертни позиция в областта на дигиталната валута.

Освен това, както съобщава Blockchain.News на 16 август, Многонационалната компания за търговия на дребно Walmart, търси талант с повече от 10 години опит в крипто проекти и цифрови активи.

Източник: