Bitfinex Pay

Bitfinex.com

Какво е Bitfinex Pay

Bitfinex Pay е процесор за криптоплащания, който позволява на фирмите/търговците да получават криптоплащания в своята сметка в Bitfinex за продадени продукти или предоставени услуги.

Използването на Bitfinex Pay е бърз процес; плащанията (с равностойност до 1000 долара за 24 часа краен клиент) обикновено се получават в рамките на няколко минути, а за използването на услугата има нулева такса за обработка.

Поддържаните криптовалути включват Bitcoin, (включително Lightning Network и Liquid Network), Ethereum, Tether, USDT токен (през Ethereum, Tron и Liguid Network), като предстои да бъдат въведени още.

За търговци:

 • Как работи Bitfinex Pay
 • Как да настроите Bitfinex Pay
 • Мога ли да променя информацията за KYC последствие
 • Какво означава различните статуси на фактурите
 • Какво се случва, ако клиентът плати грешна сума
 • Какви са сумите за ограничаване на фактурите

За клиенти:

 • Трябва ли да съм потребител на Bitfinex, за да използвам Bitfinex Pay
 • Каква информация е необходима за извършване на плащането
 • Има ли някакви ограничения за използване на Bitfinex Pay
 • Какво се случва, ако сумата, която към платил, не съвпада със сумата на поръчката ми?
 • Не получих закупения от мен артикул, какво мога да направя
 • Как да платя със сметката си в Bitfinex

За търговци

Как работи Bitfinex pay

 1. Клиентите ви кликват върху бутона Bitfinex Pay на продуктовата ви страница, когато се отписват.
 2. След като кликнат, те ще бъдат насочени към страницата на портала за плащане на Bitfinex. (Тази страница съдържа данните за поръчките на вашите клиенти.)
 3. Обратното броене показва оставащото време за извършване на плащането.
 4. При успешно плащане клиентите ви ще бъдат пренасочени обратно към вашия уебсайт.

Ако клиентите ви не извършват плащането преди изтичането на периода на обратното броене, фактурата ще бъде маркирана като изтекла и клиентът ще трябва да създаде нова заявка да плащане. Можете да персонализирате времето за обратно броене на плащането, когато конфигурирате удостоверените крайни точки на API. Можете също така да го конфигурирате от WordPress, след като инсталирате плъгина Bitfinex Pay.

Как да настроите Bitfinex Pay

Стъпка 1: Проверка и създаване на подсметка

 1. Първо, влезте в профила си в Bitfinex. Ако все още нямате такъв, не се притеснявайте създаването му отнема няколко минути тук.
 2. След това отидете на страницата за проверка и потвърдете акаунта си до междинно ниво на проверка.
 3. Тук подайте заявка за проверка на търговеца; ще намерите опция в полето за проверка и ще трябва да попълните информация, свързана с вашия бизнес/продукт.
Bitfinex Pay1 1

4. След като проверката приключи, отидете на страницата си с подсметки и създайте нова и създайте нова подсметка специално за целите на Bitfinex Pay.

Bitfinex Pay2

5. Проверете своя под-акаунт

Забележка: Вашата подсметка може да наследи статуса на проверка на основната ви сметка, така че този процес не изисква да чакате твърде дълго.

Стъпка 2: Създаване на адрес за депозит

 1. Влезте в новия си акаунт на търговец и отидете на страницата за депозити.
 2. Генерирайте адреси за депозиране на криптовалути във валути, в които ще получавате плащания.

Забележка: За да проследите средствата си, моля, проверете адресите на портфейла си в Bitfinex Exchange.

Стъпка 3: Конфигуриране на крайните точки на API

 1. Първо, трябва да разполагате с вашия API ключ. За да създаде своя API ключ, следвайте стъпките тук.
 2. След това създава поръчка с удостоверените крайни точки на API. Крайните точки API, които ще трябва да използвате, за да конфигурирате опциите за плащане на Bitfinex, можете да намерите в нашата документация за API. Специфичните за търговеца крайни точки можете да намерите тук.

Предлагат се следните опции за персонализиране:

Стъпка 4: Интегриране на Bitffinex Pay

 1. Вече сте готови да интегрирате Bitfinex Pay с вашия продуктов уебсайт! Първо, отидете на https://pay.bitfinex.com/merchant/
 2. След това преминете към раздела за настройка на джаджите и превърнете надолу до точка седем, където ще намерите фрагмент от бутон.
 3. След това кликнете върху фрагмента с бутона, ще се появи изскачащ прозорец, който ще ви позволи да добавите идентификатора на поръчката в кодирането coding [your_order_id]
 4. Тук можете да изберете тъмна или светла тема за бутона Bitfinex Pay.
 5. Изберете “Копиране на кода”, за да получите HTML кода, който можете да вградите в страницата си за плащане.
 6. Сега ще бъде интегрирана джаджата Bitfinex Pay, която дава възможност на клиентите ви да плащат с криптовалута чрез Bitfinex!
Bitfinex Pay3

Забележка: Освен това търговците имат възможност да изтеглите плъгина Bitfinex Pay от WordPress. Плъгинът изисква първо да бъде инсталиран плъгинът WooCommerce. За да видите стъпките, разгледайте раздела на плъгините за WordPress. Освен това може да бъде достъпен от библиотеката на Bitfinex/ REST API Node.JS тук или от директорията на WordPress. Можете да намерите повече информация в хранилището на Bitfinex в GitHub.

Кодът за препращане на Bitfinex е код, който можете да използвате, когато се регистрирате за акаунт в Bitfinex. Този код ви дава право на 6% отстъпка от таксата. Използвайте реферантен код S86TeBOJC в Bitfinex, за да получите отстъпка от таксата.

Bitfinex.com