Биткойн се обезценява, тъй като празненствата около повишаването на лихвените проценти стават краткотрайни

Blockchain.News

След като достигна нивото от 40 хил. щатски долара, когато на 4 май ФЕД обяви повишаването на лихвените проценти, Bitcoin (BTC) се оказва в ролята на получател, тъй като потъна до двумесечно дъно.

Водещата криптовалута се понижи със 7,85% през последните 24 часа и достигна 36 472 долара по време на търговията в рамките на деня, според CoinMarketCap.

Празненствата обхванаха пазара на биткойна, защото новините за увеличението на лихвения процент от Федералния резерв с 0,5% се превърнаха в бичи. Все пак различни показатели показаха, че предпазливостта не трябва да се хвърля на вятъра.

Доставчикът на пазарна информация Santiment призна, че изглежда, че BTC преживява аномалия, като се има предвид, че се разиграва сценария sell the rumour buy the news, тъй като повишаването на лихвените проценти обикновено е мечи.

Ето защо оптимизмът след ФЕД се изпарява, докато криптопазарът продължава да усвоява затегнатата парична политика.

Джош Лим, ръководител на отдела за деривати в базираната в Ню Йорк брокерска компания Genesis Global Trading, посочи:

“Пазарът все още трябва да усвои въздействието на по-строгата парична политика върху всички рискови активи и криптовалута може да понесе удар като корекция.”

Средата с по-високи лихвени проценти изтласква Bitcoin на тясно място, тъй като водещата криптовалута се търгуваше между 36 хил. и 41 хил. долара в продължение на няколко месеца.

Теонг Хнг, главен изпълнителен директор на базираната в Хонконг фирма за крипто инвестиции Satori Research, отбелязва:

“Техническата картина при BTC остава лоша, въпреки по-малко ястребовия Пауъл, BTC не успя да си възвърне 40 000, откъдето идва и това отдръпване. Тъй като капиталовите пазари в САЩ обръщат вчерашните си печалби, криптото следва примера им.”

По данни на CoinShares през последните четири седмици изходящите потоци от криптовалути са достигнали 339 милиона долара. Това също показва, че ликвидността е напускала пазара на BTC.

Blockchain.News

Default image
БУЛЧЕЙН
Articles: 319