Биткойн (BTC) миньорите може да напуснат Китай. Това добро ли е или лошо?

cryptonews.net

Китайските регулатори и надзорни власти издадоха две страшни предупреждения за една седмица. Цената на биткойн (BTC) се срина до $ 30 000, невиждана от януари. Има някои доказателства, че китайските миньори за биткойн (BTC), могат да приемат тези сигнали супер сериозно.

Свободата е загубена ли е за миньорите?

Първокласният крипто експерт Дови Уан, партньор-основател на Primitive Ventures, е сигурен, че нетният хешрейт на мрежата Bitcoin (BTC) ще разшири допълнително падащото си меню. Биткойн загуби 30 процента от средата на май и сега се оценява на 120 EH/s.

aa4d49c43173936e4554187260182c5977eb2d77

Докато падането в средата на април на биткойн (BTC) хешрейт вероятно се дължи на експлозията на въглищните мини в провинцията Вътрешна Монголия, продължаващият спад може да означава, че миньорите може да започнат да изоставят Китай.

Г-жа Уан призна, че много китайски миньори се готвят да се преместят в чужбина. За тях непрекъснатите мерки срещу добива на биткойни (BTC) се предвиждаха от 2018 г. Така че те ще преместят съоръженията за добив извън Китай.

Тя твърди, че платформите ще бъдат прехвърлени най-вече в Пакистан, Казахстан и други “съседни и слабо развити страни”, които традиционно са приятелски настроени към китайските предприемачи.

Bitcoin Mining 2.0

04f56c56595979ae010a0e4eba9f70c4531c35ce

Междувременно подобна миграция може да подобри позицията на водещата криптовалута. Опитният изследовател на Bitcoin (BTC) Виджай Бояпати смята, че Bitcoin (BTC) ще се възползва от забраната му в Китай.

Ако китайското правителство ограничи минната дейност, биткойн (BTC) предприемачите ще трябва да търсят възможности за продължаване на добива в по-малко авторитетни страни.

В резултат, след като мнозинството от миньорите се изнесат от Китай, традиционната “China FUD” най-накрая ще бъдат отхвърлена.

В същото време известният кипърпанк и главен изпълнителен директор на студиото за разработка на Blockstream Bitcoin (BTC) Адам Бек е сигурен че Китай никога не е “забранявал” наистина Bitcoin (BTC). По този начин, всички тези страховити предупреждения не са нищо друго “загубени в превода” проблеми.

Както беше обхванато от U.Today по-рано, вчерашното съобщение за борба с биткойн (BTC) доведе до двуцифрено понижение на цената на монетата. По-рано тази седмица Bitcoin (BTC) достигна $ 30 000, потиснати от Китай FUD.

Преместването на капацитети на китайски биткойни (BTC) в чужбина обаче ще бъде тромав и предизвикателен процес за миньорските гиганти. В резултат на това миньорските пулове, които вече са създали бизнес извън Китай, могат да се възползват най-много от този “изход”.

Източник