Биткойн и Етериум отстъпиха ли от повишаването на стойността си, приключи ли възхода?

Blockchain.News

Движенията на Биткойн (Bitcoin) и Етериум (Ethereum) днес може да са склонни към това, че първите две криптовалути са към края на своя възход. През последните седмици се вниманието беше приковано както към Биткойн (BTC), така и към Етериум (ETH), той като и двете валути направиха огромни ценови движения по отношение на процентните печалби.

Инвеститорите, особено тези, които са закупили Биткойн и Етериум обратно, когато базара се срина през март, са на значителна печалба. Погледнато исторически назад, както се случи през декември 2017 г., когато Биткойн (Bitcoin) за първи път регистрира първия си значителен рекорд за всички времена $ 19 000, криптовалутите се коригираха от своите максимуми след пазарните си печалби. Ако историята трябваше да се повтори, Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) скоро може да се забавят.

Защо цената днес на биткойните днес намалява

Волатилността на биткойните през последния месец беше висока и се характеризира с поредица от огромни скокове в рамките на кратък период от време. Въпреки това, растежът на Биткойн (Bitcoin) е 16,2% за последната седмица понастоящем отстъпва с 1,8% за последните 24 часа, според данните на Coingecko.

Няма да е изненада, ако има нелоялни действия, наблюдавани в биткойн средите са резултат от това, че някои инвеститори, особено институционални, печелят от своите биткойн холдинги, за да отчетат печелившо тримесечие за своите акционери.

Въпреки това е валидна възможност , цената на Биткойн (Bitcoin) също да не е непредсказуема, тъй като мнозина не са сигурни дали инвестиционното и регулаторно криптовалутно поле ще се промени през следващата година и мисълта за това може да е достатъчна, за да подтикне инвеститорите на дребно да ликвидират печалбите си от биткойни. Независимо от това, техническите показатели на TrendingView сочат към краткосрочно положително представяне на биткойн и това може да задържи цената на монетата над 25 000 долара за известно време, въпреки че текущите разпродажби продължават.

При Етериум също има корекция в цената

Успоредно с биткойните, цената на Етериум (Ethereum) също има корекции днес, след като е спаднал с 2,8% през последните 24 часа. Ръстът на Етериум (Ethereum) в миналото е бил положително коригиран с този на Биткойн (Bitcoin) е перспективите за мрежата Ethereum 2.0, чиято верига за маяци вече е пусната, може да послужат за увеличаване на втората по големина криптовалута по пазарна капитализация в дългосрочен план.

Въпреки че може правилно да се предположи, че бъдещите ходове на Етериум (Ethereum) ще моделират теза на Биткойн (Bitcoin), волатилността на Етериум (Ethereum) може да вземе различен обрат. Общността на Етериум (Ethereum) ще искат да подобрят рекордите си за всички времена, увлечени от примера на бикойн през последните дни.

Докато крипто общността наблюдава с голям интерес как крипо пазарът ще завърши годината, сегашното спадане на цената вероятно може да сигнализира за временен край на неотдавнашните възходи на двете най-добри криптовалути Биткойн (Bitcoin) и Етериум (Ethereum).

Източник