Blockchain 101 | Какво е Masternode?

Mastermode e портфейл с криптовалути, често често наричан пълен възел, който съдържа копие на главната книга в реално време. Блокчейн обикновено може да се раздели на три вида:

Доказателство за работа, доказателство за залог и смес от двете. Тези блокчейн се нуждаят от система за обработка на транзакции, която позволява блокчейн да функционира. Masternode обаче са съществено различни от функционалността на обикновените възли. Те надхвърлят функционалността си в сравнение с възел, който просто препредава блокове и транзакции. Някои от уникалните функции, които съставляват главните възли включват осигуряване на съкровищна система за криптовалута и запазване на транзакциите частни, и позволява мигновени транзакции, също и разрешаване на управлението и гласуването. Те винаги са в контакт с други възли, които съставляват децентрализирана мрежа.

Изпълнение на Masternode

Masternodes са страхотни, защото ви осигуряват полза от печеленето на гарантирани монети в допълнение към потенциалното управление на стойността на монетата. Masternodes могат да бъдат управлявани от всеки, но има пречки за влизане, които са поставени, за да се предотвратят измами или неправилно използване. Първото изискване е да предоставите обезпечение принуждавайки операторите да имат пряк дял, залог, който могат да загубят, ако се случи измама. Това служи като мярка за самозащита, която свежда измамите до минимум. И така, колко обезпечения отнема? Ето няколко примера от различни валути: Dash 1 000 тире, PIVX: 10 000 PIVX допълнителни неща, които ще ви трябва, за да стартирате мастернода, включително VPS или специализиран сървър, специален IP адрес и достатъчно място за съхранение, за да запазите блокчейн регистъра. И така, колко ценна е мастернода за крипто инвеститорите? Е, Masternode може да бъде много полезен за крипто инвеститорите, защото те са текущ източник на приходи, печелейки им интерес от тяхна страната инвестиция. Колкото може да спечели някой, управлявайки мастернод, варира от валута до валута. Някои идват от тяхната инвестиция. Някои идват с изключителни стимули, други плащат до седмица или месец. Наистина трябва да ги проучите индивидуално, за да определите кой е най-подходящ за ваша инвестиция и неговата възвръщаемост на инвестицията. Трябва да също да погледнете валутата от обща гледна точка. Бъдете сигурни, че това, в което имате вяра в дългосрочен план. Осигуряването на голяма инвестиция във валута, която е тук днес и утре е очевидно нещо, което трябва да се опитате да избегнете. Съсредоточете се върху стабилността и възвръщаемостта на инвестициите и трябва да можете да намерите такава, която да пасва и на двете страни.

И така, как да започнете?

Това ще се променя още веднъж в зависимост от валутата, но тук е основния контролен списък, който можете да използвате като ръководство, тъй като вие следвате това до известна степен, независимо коя валута избирате.

  1. Купете необходимото количество монети за обезпечение (не забравяйте да купите малко повече, за да покриете таксите за транзакции):
  2. Инсталирайте портфейла на вашия сървър:
  3. Изпратете вашите монети или жетони в портфейла си:
  4. Задайте адрес на възела във вашия портфейл и прехвърлете монетите на възела:
  5. Настойте възела:
  6. След като сте конфигурирани, сте готови да стартирате сървъра. В този момент ще ви е необходим демонът на възела: