Binance прекратява трансакциите с китайските юани след строгите забрани на Китай за криптовалутите

Blockchain.News

Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, обяви в сряда (днес 13.10.2021г.), че ще прекрати търговията с китйсиките юани (CNY) от клиент към клиент (C2C) преди края на тази година.

Последното действие на Binance се счита за отворена реакция на последната забрана на криптовалутите в Китай. Въпреки че Binance се оттегли от китайския континентален пазар през 2017 г., тя все още позволява на потребителите да обменят свободно Bitcoin, Ethereum и Tether за RMB peer-to-peer.

Според официалното изявление Binance ще извърши проверка на потребителите на платформата и ще позволи само на потребители от континентален Китай да теглят и осребряват и заварят позиции и ще премине към режим “само теглене на пали в брой”.

След като наскоро Китайската народна банка (КНБ) обяви, че всички трансакции с криптовалути в страната са незаконни, друга платформа за търговия с цифрови валути Huobi Global обяви, че постепенно ще преустанови предоставянето на услугите си в континентален Китай, тъй като КНБ и други държавни регулаторни органи се стремят да засилят репресиите си срещу всички дейности, свързани с цифровите валути в страната.

В забраната, издадена от Централната банка на Китай напоследък, изрично се посочва, че всички чуждестранни борси не трябва да предоставят услуги на местни инвеститори и строго да наказват незаконните финансови дейности, свързани с криптовалутите.

Пазарът смята, че издаденото този път постановление на практика елиминира надеждата, че борсите и другите платформи могат да останат в Китай.

Други компании, занимаващи се с добив на криптовалути, също се оттеглиха от китайския пазар. На 10 октомври Blockchain.News съобщи, че мултинационалната компания за полупроводници Bitmain Technology Holding ще спре доставките на минни машини BitBitmain в континентален Китай, за да спази поредица от местни забрани за строги репресии срещу криптовалутите.

Blockchain.News