Binance обмисля за създаването на централен офис във Франция

Blockchain.News

Binance Holding Ltd, най-големата платформа по обем на търговия с криптовалути в света, насочил погледа си към Франция като вероятно място за централен оперативен офис.

В интервю за френския медиен канал Les Echos главният изпълнителен директор на Binance Чанпенг Джао (CZ) заяви, че платформата за търговия е започнала услугите си като децентрализирана и сега трябва да приеме регулациите, за да расте. Част от това се постига чрез създаване на централа в ключови региони.

“Започнахме дейността си като децентрализирана организация, но трябва да отбележим, че това не се приема много добре от регулаторните органи. Въпреки това тази индустрия трябва да бъде регулирана. Ето защо сме в процес на създаване на централи на няколко нива: местно, регионално и глобално”, заяви CZ.

Главният изпълнителен директор посочи Франция като една от най-напредналите европейски държави с ясни правила за управление на крипто екосистемата. Според крипто ветерана това прави страната естествено подходяща за регионална и вероятно, и главна централа.

“Нашият приоритет е да получим местни разрешения за създаване на криптоборси. Все още не съществува паспорт за този вид дейност, което означава, че трябва да получим разрешение за всяка страна”, сподели той и допълни, че “възможно най-скоро Франция ще бъде естествен избор за регионален, а може би и главен централен офис”. Надяваме се да получим одобрение за PSAN (доставчици на услуги за цифрови активи) от Autorite des marches financiers в рамките на 6 до 12 месеца, но всичко зависи от регулатора”.

Натискът на Франция няма да дойде с легло от рози, тъй като CZ заяви, че подходът на регулатора към фирмата е без оглед на нейния статут на основен играч в криптоиндустрията.

Чанпенг Джао за крипторегулирането

По време на интервюто шефът на Binance заяви, че той и фирмата му не са против регулациите, въпреки очевидните предизвикателства пред регулаторите по света. Макар че според съобщенията Binance е готова да приеме регулациите, като работи със съответните органи навсякъде, CZ заяви, че според него регулациите могат да затегнат конкуренцията.

Blockchain.News