Байерн Мюнхен използва тенденцията за базиран на блокчейн фентъзи футбол

Германският футболен клуб ФК Байерн Мюнхен, който играе в Бундеслигата на страната, навлиза в света на базиран блокчейн фентъзи футбол.

Базираният на блокчейн Ethereum фентъзи футболен мач Sorare, който Байерн се присъедини тази седмица, вече наброява 100 клуба участници, включително имена с висок профил като ПСЖ, Ювентус и Атлетико Мадрид.

Самият ФК Барйрн Мюнхен не е непознат за сътрудничеството с блокчейн проекти, като милата седмица си партнира със Stryking Entertaiment, за да произвежда цифрови колекционерски предмети на своите играчи. Тези карти са едновременно колекционерски и играем като част от предизвикателството в стил фентъзи лига.

Обявявайки сделката си за Sorare на своите фенове, ФК Баейрн Мюнхен отбелязва, че топ 20 лиги в света вече са на разположение на платформата за игри, която стана наистина глобална.

Sorare работи като футболен мач за тези пет страни. Новите играчи избират първоначален състав от 10 игрални карти, базирани на блокчейн, от които създават своя турнирен отбор.

Както се съобщава, Sorare също така предлага на играчите възможност да купуват и търгуват карти с ограничено издание, чийто по-висок резултат и стойност се определят от реалното представяне на играчите в таблиците на футболната лига и тяхната рядкост като дигитални колекционерски предмети.

Според Nonfungible, сайт за класиране за блокчейн игри и издатели на колекционерски, незаменяеми токени, Sorare подобрява таблиците на лигата и набира популярност сред глобалната общност на игрите.

Към момента платформата е класирана на трето място, като седмичният обем на търговия е около 243 000 долара. Що се отнася до продажбите за всички времена, Sorare значително изостава от Axie Infinity, която отчита приблизително трикратно продажбите на фентъзи футболния пазар.

В скорошно интервю за Cointelegraph, Sorare очерта стратегията си за разширяване на пазара на Съединените щати, където близо 60 милиона геймъри играят фентъзи спортове. Платформата наскоро официално стартира там.

Sorare стартира наскоро в САЩ където платформата се надява да привлече част от 60-те милиона американски играчи на фентъзи спортове.