Bank of America започва проучване на цифровите активи и криптовалутите

Blockchain.News

Bank of America (BoA) следва тенденцията на криптоварутите в отговор на нарастващото търсене на трансакции от страна на потребителите и интереса на институциите. Bank of America обяви, че започва проучване на тази мощна система за цифрови активи.

Според доклад на Bloomberg от понеделник Кандис Браунинг, ръководител на отдела за глобални проучвания в Bank of America Securities, заяви в интервю, че екосистемата на криптовалутите вече е масова и се разраства.

“Това вече не е просто биткойн, а цифрови активи и създава цяла екосистема от нови компании, нови възможности и нови приложения”.

За първи път Bank of America създаде изследователски екип да дигитални валути, ръководен от Алкиш Шах, тъй като през юли тази година горещата екосистема продължава за набира популярност сред всички класове инвеститори.

В официалния доклад, публикуван в понеделник от Bank of America Securities, дъщерно дружество на Bank of America, се посочва, че пазарната стойност на цялата криптовалутна индустрия е достигнала 2,15 трилиона щатски долара. Такова голямо число кара хората за започнат да обръщат внимание.

По данни на Coinmarketcap текущата глобална пазарна капитализация на криптовалутите вече е достигнала 2,18 трилиона долара. BoA заяви, че сегашната цялостна екосистема на цифровите активи няма да включва само блокчейн и други криптовалути, а ще включва и повече цифрови активи, и подчерта това:

“Биткойнът е важен с пазарната си стойност от – 900 млрд. долара, но екосистемата на цифровите активи е много повече: токени, които действат като операционни системи, децентрализирани приложения (dApps) без посредници, стабилни монети, обвързани с фиатни валути, цифрови валути на централни банси (CBDCs), които заменят националните валути, и незаменими токени (NFTs), които позволяват връзки между създателите и феновете”.

Анализаторите от Bank of America смятат, че цифровите активи, базирани на криптовалути, ще се превърнат в нов клас активи в бъдеще.

Статистиката данни в доклади показват, че към юни 2021 г. 221 милиона потребители по света са търгували с криптовалути или са използвали блокчейн приложения в сравнение с 66 милиона през май 2020 г.

Само през първата половина на 2021 г. глобалните инвестиции в блокчейн/разпределена счетоводна технология (DLT) и компании за криптовалути са надхвърлили 17 милиарда щатски долара, което е петкратно увеличение спрямо 2019 г.

Освен това изследователския доклад напомня и за риска от регулаторна несигурност в областта на криптовалутите.

Blockchain.News