Цената на биткойна може да продължи с възходящия тренд и да достигне 15 800 долара на фона на двойната рецесия

Цената на битокойн в момента се бори да продължи своя тласък към 12 000 долара, но вероятността от двойна рецесия може да вземе първата крептовалута в света нагоре.

Проучване от Националната асоциация на бизнес икономиките (NABE) показва, че по-голяма част от икономистите вярват, че има 25 процента шанс за двойна рецесия, а 80 процента от изследваните икономисти смятат, че икономиката може да изпадне в двойна рецесия, а две трети от икономистите смятат, че икономиката просто е излязла от рецесията, която започна още през месец февруари тази година.

След като икономиката се възстанови, 80 процента от икономистите вярват, че ще има втори спад. Проучването показва, че икономистите изпитваха смесени чувства към последните усилия за стимулиране на фискалната политика в САЩ, въпреки че ФЕД има най-добрата оценка и отговор за водената парична политика от 2007 г. насам.

Много икономисти се притесняват от нарастващия размер на американски дълг и от факта, че федералният държавен дълг е на пат да надмине 100 процента от БВП, по-голям от всеки период от втората световна война.

Цената на битокойн на фона на очакванията за двойна рецесия

Тъй като икономиките очакват двойната рецесия, анализаторите наблюдават цената на биткойн, която може да скочи над ниво от 15 000 долара.

Базиран на популярното средство – „Pitchfork of Andrews“, Джош Олшевич казва, че Bitcoin (BTC) скоро ще опита да постигне нов пик движейки се към 15 800 долара, тъй като нивото служи като седна линия на „Prtchfork“ . Инструментът позволява на търговците да идентифицират и дефинират дългосрочното движение на актива.

Друг анализатор Джош Раджър наскоро каза, че може да има продължи да се движи цената на биткойна на горе, ако BTC продължи да е над 10 500 долара. Той каза: „Щастлив съм от този седмичен близък връх и съпротивата, която оказва в продължение на няколко години“.

Въпреки че много анализатори смятат, че биткойн скоро ще продължи набраната инерция към достигане на над 12 000 долара, биткойнът е повлиян от силата, показана в щатския долар.

Въпреки че наскоро щатският долар падна до нов минимум, неговото леко увеличение от 1,3 процента доведе до биткойн и други големи криптовалути, а златото да падне. Обратната корелация между долара и биткойн може потенциално да означава, че отслабването на долара до множество пикове на биткойн.

При сегашната слаба реакция на коронавируса в САЩ, стратезите казват, че икономическото възстановяване на САЩ е под въпрос.