Конгресът на САЩ ще гласува законът COMPETE, за да спечели войната с Китай в Blockchain технологията

Камарата на представители ще гласува за първи път законопроектът, който специално цели да гарантира, че Съединените щати ще останат конкурентоспособни с Китай надпреварата за блокчейн технологията и технологичното надмощие, когато се срещат на уебсеминар, за да обсъдят американския проект „COMPETE“.

Американската конкурентоспособност и закона за по-продуктивна „Emeriging Tech“ икономиката и беше въведен миналата седмина на 1-ви септември и ще бъде обсъдена и енергетиката на страната.

Законопроектът беше внесен експедитивно пред Камарата на представителите и беше спонсорирана от конгресмена Боби ръш (D-IL) и конгресменката Кати Макморис Роджърс (R-WA) заедно с други 12 спонсори. Законопроектът призовава Министерството на търговията и Федералната комисия по търговията да проучат и подобрят внедряването и развитието на блокчейн технологията в САЩ.

Тъй като китайско-американската технологична студена война се разгорещява, законопроектът за дейността на Съединените щати се разрешава до изследване на всички разрушителни и нововъзникващи технологии, включително Интернет на нещата (IoT), изкуствения интелект (Ai) и квантови изчисления.

Законопроектът цели да призове федералната комисия за търговия да отправи четири ключови препоръки към конгреса – как да ускори развитието на блокчейна в САЩ; да разработи национална стратегия за подобряване на глобалната позиция на бизнес сектора в САЩ и съвети относно начините за осигуряване на пазара и веригата за доставки на блокчейн услуги от трети страни, и препоръки относно законодателството, което би могло да насърчи по-бързо приемане на блокчейн технологията.

В статия в „Forbes“ kd 8-ми септември, Роджърс Макморис подчерта, че е от решаващо значение да са „победи Китай“ чрез тази стратегия, тъй като те не могат да се конкурират с Китай в собствената му игра за субсидиране на технологичните компании. Тя споделя:

„Както видяхме в миналите глобални кризи и през последните месеци, китайската комунистическа партия ще направи необходимото, за да напредне, като откране, измами и субсидира техните държавни предприятия. Не можем да субсидираме Китай или да ги победим в собствената им игра, нито трябва.“

Американско-китайското състезание в блокчейна

Както съобщава Blockchain.News на 22-ри май, законодателите в САЩ подтикват федералното правителство да обмисли национална блокчейн стратегия за регулиране и растеж, като цитират като пример „Blockchain Service Network“.

Понастоящем Китай за всички цели е водещ в света на блокчейн проучването, рамката на регулирането. Акцентите включват състезанието на националната блокчейн стратегия (BSN), пилотни проекти за цифрови валути и посвещаване на цели области за DLT изследвания и развития.

Китайската държавна преносна мрежа, която е базирана за блокчейн услуги (BSN), бързо напредва през 2020 г. И вече се интегрира с шест публични блокчейна, включително Tezos, NEO, Nevros, EOS, IRISnet и Ethereum. Чрез отварянето на националната блокчейн платформа, която позволява на разработчиците по целия свят да експериментират субсидирана ниска цена. САЩ могат да изостанат още повече в настоящата технологична студена война.

Законът „COMPETE“ на Съединените щати има за цел бързо да подобри американската позиция в надпреварата за господство над блокчейн технологията.