Духът на общността: Как да допринесем за развитието на Сесията (Session)

Сесията (Session) е напълно отворен къд – всеки ред код в приложението, на всички поддържащи платформи, е обществено достъпна на вашия GitHub (iOS, Android и Desktop). Това има някои сериозни ползи за сигурността: ако искате да проверите достоверността на сигурността и анонимност, можете сами да проверите кода. И ако сте особено сигурни в сигурността, можете дори да изтеглите кода и да го компилирате на компютъра си, така че да знаете точно какъв код работите на вашата машина.

Но най-голямото предимство на софтуера с отворен код е сътрудничеството.

Софтуерът с отворен код е изграден от общността. Разработчиците от различни проекти работят заедно за решаване на проблеми, въвеждане на нови функции и отстраняване на грешки. Например: Екипът на Loki Project (екипът зад Session) си сътрудничи с разработчиците на блокчейн Monero, за да даде поддръжка на Monero iPv6. Отворен код означава повече от това да можете да разгледате кода; това означава, че всеки може да работи заедно за изграждането на по-добър софтуер.

И така, какво означава това за вас? Ако попаднете на грешка или ако Сесията (Session) прави нещо, което не смятате, че трябва да бъде, можете да се насочите към страницата на GitHub на Session за вашата предпочитана платформа и да решите възникнал проблем. Разделът „Проблеми на GitHub“ е удобен начин за вашите разработчици да проследяват проблемите, които срещат потребителите и ако имате проблеми или въпроси, можете да сте сигурни, че някой от разработчиците откликне и ще отговори при първа възможност.

Решаването на проблем е лесно: просто щракнете върху връзката на вашата платформа, влезте (или редактирайте) в GitHub, отворете раздела „Проблеми“ и щракнете върху „Нов проблем“. Не забравяйте да попълните цялата искана информация (описание на проблема и информация за вашето устройство и платформа).

Забележка: Уверете се, че имате бърз преглед на съществуващите налични проблеми, за да видите дали някой вече е докладвал за проблема, който имате – избягването на двойни прозорци помага на нашите разработчици да работят по-бързо през писъкът с проблеми.

Ако имате предложения за функции или просто искате да имате вход, без да е необходимо да правите акаунт в GitHub, можете да се присъедините към някоя отворена група.

Ако сте разработчик и искате да допринесете директно за кода на Сесията (Session), това е толкова просто, колкото да изпратите ревю за платформата (ите), към която искате да допринесете, да направите своите промени или подобрения в кода и да създаде заявка за изтегляне на devs за преглед и сливане – знаете..

  • iOS – Swift, Objective-C
  • Android – Kotlin, Java
  • Desktop – JavaScript, Sass

Можете също да допринесете за отворения групов сървър на Сесията (Session) и loki File Server (и двете са написани на JavaScript).

Софтуерът с отворен код е основата на безплатен и отворен интернет и Сесията (Session) се гордее, че е част от общността за разработка с отворен код.