Дийпак Чопра си партнира с Hedera Hashgraph, за да стимулира блокчейн за поддръжка на психично здраве – COVID 19

Известният индийско-американски автор Дийпак Чопла обсъди как блокчейн технологията може да помогне за подобряване на психичното здраве по време на настоящата пандемична криза.

Коефициентът на самоубийства ескалира по време на пандемията

Уебсайтът на Националните здравни институти публикува статия тази година, в която се предполага, че с продължаващата коронавирус пандемия степента на самоубийства нараства и е причина за безпокойство. Това доведе до това, че това е важен въпрос за психичното здраве, който трябва да бъде разгледан и трябва да се въведат за превенция на самоубийствата възможно най-скоро. Той гласи:

„Самоубийството вероятно ще се превърне в по-належаща загриженост, тъй като пандемията се разпространява и има дългосрочни ефекти върху общото население, икономиката и уязвимите групи“.

Освен това в статията е показано, че ако се гледа на грипната пандемия от 1918 – 1919 г., доказателствата показват, че смъртта от самоубийства се увеличава по време на тази здравна криза. Тази констатация е валидна и за САЩ, Европа, и за възрастните хора в Хонконг, по време на епидемията от тежък остър респираторен синдром през 2003 г.

След появата на тези два въпроса за здравето в световен мащаб, учените предложиха, че по време на пандемията случаите на самоубийства са задълбочени да ескалират и трябва незабавно да се направи нещо за превенция.

Блокчейн за по-добро бъдеще

В обръщението си към текущата коронавирус пандемията във връзка с претоварването на самоубийствата, дълго време психичното здраве застъпник Чопра обяви, че неговата фондация, посветена на подобряване на психичното здраве и благополучие – „Фондация Чопра“ наскоро си партнира с „Hedera Hashgraph, дружество с известност с издаването на технологични книги основано от д-р Лиймън Беърд и Манс Хармън. Партньорството е осъществено с цел психично здраве по време на кризи и изчисляване на броя самоубийства от създадената ситуация.

В реч пред Фобрс Чопра изрази мнението си относно блокчейн и ползите от използването на този тип технология за разпределена книга за подобряване на медитацията и работата му в областта на психичното здраве. Той казва:

От известно време разглеждам блокчейн технологията. Винаги съм вярвал, че сега имаме нужда от платформа, която има проследяемост, която има сътрудничество, която има доказателство за работа“.

Освен това, Чопра се застъпва, че блокчейн мрежата ще доведе до по-високо сътрудничество и прозрачност сред хората, което води до по-здравословно партньорство в света психичното здраве. Той вярва, че чрез блокчейн хората ще се съберат и ще притежават „споделена визия“. Направен е акцент върху приемането на различията помежду си, а Чопра посочи, че солно се възхищава на прозрачността, която осигурява блокчейн технологията.

Чопра също обсъди как светът действа върху корумпираната система досега, с лидери „създавайки разпределено и разпокъсано общество“. Тогава той казва, че блокчейн технологията предлага жизнеспособни решения на иначе корумпирана и опорочена система.

Никаква самостоятелна инициатива, осъществено с блокчейн

Според Чопра има някой, който се самоубива на всеки 40 секунди.

59355B7C3403A2F9EE87CAB9F8913676F54F6172A2C87841CD19F27E7F4724F8

За да се бори с повишаващите се проценти на самоубийствата и кризите на психичното здраве по време на COVID-19, Дийпак Чопра състави, „Инициатива не за целия свят“. Чрез тази кампания Чопра се надява да обедини глобална онлайн общност, задвижвана от блокчейн, където всички онлайн могат да си помагат и да си говорят.

Благодарение на блокчейн, съдържанието на разговора могат да бъдат проследени, адаптирани и предимство за цялата здравна екосистевма, която може да служи за всеки, който страда от психично разстройство.

Чопра казва още, че фондацията му избра да си партнира с „Hedera Hashgraph“, тъй като последния се похвали с „много здрава и сигурна“ разпределена платформа за разпределена книга. Освен това той се съгласи с възгледите за разпределеното управление и технологията. В речта си пред Фрбос той казва:

Нито една единица – нито държава, нито човек – не могат да контролират разпределителната книга, която позволява непрекъснато разпределение на съдържание. Също така DLT осигурява прозрачност и доверие на донорите да знаят, че средствата им се използват дадената цел“.

Съоснователят Хармън е ентусиазиран от проекта на Дийпак Чопра смята, че намеренията на автора истински и са представени за онова, което може да се използва блокчейн платформите по-късно.